مواد لازم برای تهیه دونات :
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد | ۴ لیوان |
شکر | ۱/۲ پیمانه |
شیر ولرم | ۱/۲ پیمانه |
کره | ۱/۲ پیمانه |
وانیل | ۱/۴ قاشق مربا خوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق |
نمک | کمی |
روغن برای سرخ کردن |
طرز تهیه دونات خانگی :
ابتدا خمیر مایه را با یک قاشق شکر و کمی آب گرم مخلوط کرده وده دقیقه زمان می دهیم تا عمل آید. در ظرفی دیگر شکر و کره را با همزن خوب میزنیم تا یکدست شود سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم وخوب مخلوط می کنیم و بعد شیر ولرم را به همراه خمیرمایه اضافه می کنیم.
در انتها آرد الک شده را به همراه نمک کم کم اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم کمی که مواد سفت شد می توانيم با دست ورز دهیم درصورتیکه ۳ لیوان آرد کافی بود مابقی آرد را اضافه نمی کنیم.
دقت داشته باشید که ورز دادن خمیر در لطافت و نرمی دونات ها بسیار موثر است. پس خمیر را حسابي ورز دهید. خمیر حاصل را در ظرفی گود که اطرافش را کمی چرب کرده ایم کنار کذاشته و رویش را میپوشانیم تا ور آید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه شیرینی کشمشی
بعد از مکث سه ساعته حجم خمیر تقریبا دوبرابر می شود. درسطحی صاف دوباره کمی خمیر را ورز میدهیم تا یکدست شود و هوای اضافی آن خارج شود. بعد سطح کارمان را کمی آرد میپاشیم تا خمیر به اطراف نچسبد بعد خمير را به قطر ۱ سانت پهن کرده و قالب می زنیم و وسط دونات ها را نیز با قالب کوچکتر یا دست سوراخ میکنیم تا بهتر سرخ شود .
درآخر دونات ها را در روغن فراوان و داغ سرخ می کنیم .
می توانیم پس از سرخ شدن دونات ها با شکلات آب شده،ترافل و پودر قند تزئین کنیم. نوش جان😋
بیشتر بخوانید : طرز تهیه ژله بستنی رنگین کمانی
نکته ۱ : بعد از قالب زدن خمیر بهتر است ۱۵ دقیقه دیگر مکث کنید وبعد دونات را سرخ کنید.
نکته ۲ : کیفیت آردها باهم متفاوت است پس اگر احساس کردید خمیرتان کمی سفت شده آرد کمتری استفاده کنید.
نکته ۳ : ورز دادن خمیر درکیفیت ونرمی دونات ها بسیار تاثیر دارد.
نکته ۴ : حتما تمام مواد به دمای محیط رسیده باشند.