مواد لازم برای تهیه خیارشور ترد :
خیار ترد و قلمی | ۱ کیلو |
نمک دریا | ۵ قاشق غذاخوری |
سرکه | ۱ لیوان |
ترخون ، شوید و برگ مو | از هرکدام مقدار کم |
نخود خام | ۲۰ عدد |
سیر خام | ۶ حبه |
فلفل تند | ۲ عدد |
طرز تهیه خیارشور ترد :
ابتدا خیارهای قلمی را بشویید و در سبد آبکش بگذارید تا خشک شود و آب اضافی آن باعث کپک نشود.سبزیجات شامل سیر،فلفل تند ،شوید، ترخون و برگ مورا نیزبشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
در قابلمه ای بزرگ ۲ لیتر آب به همراه نمک و سرکه بجوشانید و پس از جوشیدن از روی حرارت بردارید تا کاملاً سرد شود.
حالا خیارها را در شیشه های تميز بچینید و لابه لای آنها برگ مو ،ترخون و شوید قراردهید و درآخر به هر شیشه چند حبه سیر و یک فلفل اضافه کنید بعد روی خیارها را با مخلوط آب نمک وسرکه بپوشانید و در آخر به هر شیشه چند نخود خام جهت ترد شدن خیارشور اضافه کنید.
درب شیشه ها را محکم ببندید و آنها را بصورت برعکس داخل قابلمه ای پر آب قرار داده و به مدت بیست دقیقه بجوشانید تا شیشه ها کنسرو شوند و هوا وارد ظرف خیارشور نشود تا کپک نرنند.
پس از سرد شدن شیشه ها آن ها را در کابینت نگهداری کنید و بعد از باز کردن و شروع مصرف آنها را در یخچال بگذارید تا کپک نزند.
نکته : میزان سیر یافلفل را می توانید طبق ذائقه تان کم با زیاد کنید.
نکته : نخود خام خیارشورها را بسیار ترد میکند و انتخاب هوشمندانه تری نسبت به زاج سفید است.
نکته : از تخم گشنیز هم مي توانید برای خوش عطر شدن خیارشورها استفاده کنید.